flag
flag
flag
flag
flag
flag
flag

VISAS RECEPTES

flag

Humuss ar ceptu bieti un batātēm

flag
flag

Gardie salāti

flag
flag

Salāti ar turku zirņiem un sarkanajām pupiņām

flag
flag

Pīrāgs ar vistas gaļu un zirnīšiem

flag
flag

Lēcu salāti

flag
flag

Siļķe kažokā

flag
flag

Ceptas maizes un pupiņu salāti

flag
flag

Biešu salāti ar pupiņām

flag
flag

Sviestmaizes ar tunci un zirnīšiem

flag
flag

Tomātos ceptas olas „Šakšuka” austrumnieku gaumē

flag
flag

Tomātu un bazilika krēmzupa

flag
flag

Pikantie pīrādziņi ar maisījumu ungāru gaumē

flag
flag

Kukurūzas krēmzupa ar jūras veltēm

flag
flag

Gaļas kroketes tomātu mērcē

flag
flag

Salātu groziņi ar riekstiem un dārzeņiem

flag
flag

Humuss ar ceptu bieti un batātēm

flag

Sastāvdaļas:

  • Globus aunazirņi
  • Olīveļļa
  • Ķiploka daiviņa
  • Sāls
  • Citrona sula
  • Sezama sēklu pasta
  • Batātes
  • Bietes
flag
  1. 200 gramus Globus aunazirņu sablenderē ar olīveļļu,ķiploka daiviņu,sāli pēc garšas un pusi citrona sulas.
  2. Batātes un bietes sagriež,apslaka ar olīveļļu,garšvielām un  cep krāsnī ~20 minūtes 200’ temperatūrā.
  3. Pasniedz ar svaigiem iecienītākajiem dārzeņu salātiem. Rotā ar svaigu rukolu.

Labu apetīti!

Marijas recepte.

Gardie salāti

flag

Sastāvdaļas:

  • Salāti
  • Sarkanā paprika
  • Tomāti
  • Sīpoli
  • GLOBUS saldā kukurūza
  • Mocarellas siers
  • Citrona sula
flag
  1. Sagriež smalki tomātus, lapu salātus, papriku, sīpolu.
  2. Tad nedaudz sadrupina klāt mozarellas sieru.
  3. Nedaudz citronu sulas.
  4. Un Globuss kukurūzu.
  5. Visu samaisa.

Labu apetīti!

Salāti ar turku zirņiem un sarkanajām pupiņām

flag

Sastāvdaļas:

  • 1 kārba GLOBUS aunazirņu
  • 1 kārba GLOBUS sarkano pupiņu
  • Ķiršu tomāti
  • Lapu salāti mix
  • Iecienītā salātu mērce
  • Vaigi spiesta citronu sula
  • Sāls un pipari
flag

Labi apetīti!

Pīrāgs ar vistas gaļu un zirnīšiem

flag

Gatavošanas laiks: clock 40 minūtes

Daudzums: plate 4–5 personām

Sastāvdaļas:

  • 1 kārba „Globus” zirnīšu ar burkāniem
  • 1 vistas gaļas krūtiņa
  • 500 g kārtainās rauga mīklas
  • 1 glāze saldā krējuma
  • 1 ola (sakulšanai)
  • 1 ola pildījumam
  • Daži pilieni olīveļļas
  • Šķipsna sāls un piparu
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Mazliet miltu kaisīšanai
flag

Pagatavošana:

  1. Vistu sagriež kvadrātiņos, pārkaisa papriku, sāli, piparus un iespiež ķiploku.
  2. Apcep pannā.
  3. Tajā pašā pannā ieber „Globus” zirnīšus ar burkāniem, ielej saldo krējumu un iejauc olu.
  4. Pa to laiku izrullē kārtaino mīklu uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem, pusi ieklāj veidnē.
  5. Virs mīklas lej vistas gaļas maisījumu.
  6. Augšu pārklāj ar kārtaino mīklu.
  7. Ar dakšiņu sakuļ olu, augšu pārziež ar sakultu olu, caurdur bedrītes un liek cepeškrāsnī 30–40 minūtes.

Lēcu salāti

flag

Gatavošanas laiks: clock 20 minūtes

Daudzums: plate 4-5 personām

Sastāvdaļas:

  • 1 kārba GLOBUS tvaicētu lēcu
  • 1 sīpols
  • 2 olas
  • Karsti kūpināta fileja
  • Dilles
  • Majonēze
flag

Pagatavošana:

  1. Sasmalcina sīpolu, apcep eļļā un atdzesē.
  2. Smalki sagriež vārītas olas un karsti kūpinātu fileju.
  3. Visas sastāvdaļas sajauc ar dillēm, lēcām un majonēzi.

Siļķe kažokā

flag

Gatavošanas laiks: clock 50-60 minūtes

Daudzums: plate 4-5 personām

Sastāvdaļas:

  • 300 g siļķes
  • 6 vārītas olas
  • 5 vārīti kartupeļi
  • 3 vārīti burkāni
  • 1 kārba GLOBUS tvaicētu biešu kubiņos
  • 1 sīpols
  • Bunte zaļumu
  • 4 ēd.k. zaļumu
flag

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas sasmalcina kubiņos.
  2. Izvēlētā traukā kārtās liek visas sastāvdaļas: siļķi, sīpolus, vārītus kartupeļus, olas, burkānus un „GLOBUS” sarkanās bietes.
  3. Katru kārtu plāni pārziež ar majonēzi.
  4. Siļķi kažokā vismaz pāris stundu patur ledusskapī.
  5. Pirms pasniegšanas pārkaisa smalcinātus zaļumus.

Ceptas maizes un pupiņu salāti

flag

Gatavošanas laiks: clock 30 minūtes

Daudzums: plate 4-5 personām

Sastāvdaļas:

  • 1 kārba GLOBUS tvaicētu sviesta pupiņu
  • 150 g fermentēta siera
  • 1 ķiploks
  • 2–3 ēd.k. majonēzes
  • 4 ceptas maizes šķēles
flag

Pagatavošana:

  1. Ceptu maizi ierīvē ar ķiploku.
  2. Ceptu maizi un sieru sagriež kubiņos.
  3. Ieber „GLOBUS” sviesta pupiņas.
  4. Ja vēlas, papildus iespiež ķiploku.
  5. Visas sastāvdaļas sajauc ar majonēzi.

Biešu salāti ar pupiņām

flag

Gatavošanas laiks: clock 20 minūtes

Daudzums: plate 4-5 personām

Sastāvdaļas:

  • 1 kārba GLOBUS tvaicētu biešu kubiņos
  • Puse kārbas „GLOBUS” tvaicētu sviesta pupiņu
  • 2 marinēti gurķi
  • 1 sīpols
  • Majonēze
  • Šķipsna sāls un piparu
flag

Pagatavošana:

  1. Marinētus gurķus un sīpolu sagriež kubiņos.
  2. Ieber „GLOBUS” bietes kubiņos.
  3. Pievieno „GLOBUS” sviesta pupiņas.
  4. Salātiem pārkaisa sāli, piparus un sajauc ar majonēzi.

Sviestmaizes ar tunci un zirnīšiem

flag

Gatavošanas laiks: clock 15 minūtes

Daudzums: plate 4-5 personām

Sastāvdaļas:

  • 1 kārba tunča savā sulā (vai eļļā)
  • Puse kārbas GLOBUS konservētu zaļo zirnīšu
  • 1 ēd.k. kapera
  • Puravs
flag

Pagatavošana:

  1. Visas sastāvdaļas saliek virtuves kombainā un sasmalcina līdz viendabīgai masai.
  2. Iegūto masu ziež uz maizes, sausiņa vai sausmaizītes.
  3. Var pievienot 1–2 ēd.k. majonēzes.
  4. Garnē ar purava gredzeniem.

Tomātos ceptas olas „Šakšuka” austrumnieku gaumē

flag

Gatavošanas laiks: clock 40 minūtes

Daudzums: plate 2 personām

Sastāvdaļas:

  • 1 burka „Globus” tomātu
  • 4 olas
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 saldā paprika
  • 3 svaigi vidēji tomāti vai kārba konservētu tomātu
  • 1 tējk. kumina pulvera
  • Šķipsna sāls un piparu
  • Šķipsna svaiga koriandra
  • Daži pilieni olīveļļas
flag

Pagatavošana:

  1. Sagriež sīpolu, papriku un „Globus” tomātus sīkos kubiņos.
  2. Uzkarsētā pannā apcep sagrieztus dārzeņus, kamēr tie kļūs mīksti, iespiež ķiploku.
  3. Apceptiem dārzeņiem pārkaisa kumina pulveri, sāli un piparus.
  4. Tajā pašā pannā dārzeņos izveido bedrītes un tajās uzmanīgi iesit olas.
  5. Pannai uzliek vāku un cep uz lēnas uguns vēl 5−10 minūtes, kamēr olas būs pietiekami cietas.
  6. Pa virsu kārto svaiga koriandra lapiņas.

Tomātu un bazilika krēmzupa

flag

Gatavošanas laiks: clock 20 minūtes

Daudzums: plate 4–6 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 burka „Globus” tomātu
  • 1 sauja svaiga bazilika
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 buljona kubiņi
  • 2 burkāni
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 čili pipars
  • Piliens olīveļļas
  • Šķipsna sāls un piparu
flag

Sasmalcina burkānus, sīpolu, papriku un čili piparu.

Katlā iepilina nedaudz olīveļļas un apcep dārzeņus, kamēr tie kļūs mīkstāki.

Tajā pašā katlā liek „Globus” tomātus ar sulu, iespiež ķiploku, pievieno garšvielas un uzvāra.

Verdošā zupā ieliek buljona kubiņus, kārtīgi samaisa un ļauj pavārīties aptuveni 15 minūtes.

Sasmalcina baziliku, ieber zupā un sablendē ar blenderi līdz viendabīgai masai.

Var pasniegt ar pilngraudu maizi.

Pikantie pīrādziņi ar maisījumu ungāru gaumē

flag

Gatavošanas laiks: clock 50–60 min.

Daudzums: plate 6 pīrādziņi

Sastāvdaļas:

  • Puse kārbas „Globus” maisījuma ungāru gaumē
  • 500 g kārtainās mīklas bez rauga
  • 100 g fermentēta siera
  • 5 vidēji šampinjoni
  • Piliens olīveļļas
  • 1 ola
  • 1 ēd.k. skābā krējuma
  • Šķipsna sāls un piparu
  • 1 sauja sīpolloku
  • Milti (kaisīšanai)
flag

Mīklu sadala divās daļās un izrullē lielos taisnstūros.

Šampinjonus sasmalcina un apcep pannā ar eļļu. Pārkaisa sāli un piparus, iejauc ēdamkaroti skābā krējuma.

Sarīvē fermentēto sieru.

Sīpollokus sagriež gredzentiņos.

„Globus” maisījumu ungāru gaumē sajauc ar apceptiem šampinjoniem, sieru un sīpollokiem.

Uz virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem, liek vienu kārtainās mīklas loksni un vienādā attālumā ar ēdamkaroti veido sešas pildījuma kaudzītes.

Atlikušo mīklas loksni liek pa virsu, sagriež sešos taisnstūros.

Kukurūzas krēmzupa ar jūras veltēm

flag

Gatavošanas laiks: clock 20–30 min.

Daudzums: plate 4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 burka „Globus” kukurūzas
  • 1 sīpols
  • 2 seleriju kāti
  • Puse cukīni
  • 1 burkāns
  • 2 buljona kubiņi
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. svaigu diļļu
  • 1 glāze saldā krējuma
  • 200 g laša
  • 100 g garneļu
  • Piliens olīveļļas
  • Šķipsna sāls un piparu
  • 2 glāzes ūdens
flag

Sīpolus, seleriju un cukīni sagriež sīkos kubiņos.

Burkānu sagriež ripiņās.

Lasi sagriež mazos gabaliņos.

Pannā ieslacina olīveļļu un apcep dārzeņus, pievieno lasi, garneles un kukurūzu.

Pārlej saldo krējumu un pievieno buljona kubiņus.

Iespiež ķiploku.

Pārkaisa sāli un piparus.

Atstāj katlu, lai pavārās. Saldajam krējumam ļauj sabiezēt.

Ja zupa ir pārāk bieza, ielej ūdeni un vēl nedaudz pavāra.

Sasmalcina dilles un pārkaisa tās pagatavotajai zupai.

Gaļas kroketes tomātu mērcē

flag

Gatavošanas laiks: clock 30 minūtes

Daudzums: plate 4 porcijas

Sastāvdaļas:

  • 1 burka „Globus” tomātu
  • 400 g maltās gaļas
  • 2 burkāni
  • 1 ola
  • Šķipsna sāls un piparu
  • Piliens olīveļļas
  • Spageti
  • 30 g parmezāna siera
flag

Izvāra makaronus.

Smalki sarīvē burkānus.

Malto gaļu sajauc ar burkāniem, iejauc olu, pārkaisa sāli un piparus.

Veido kroketes kumosa lielumā un nedaudz apcep uzkarsētā pannā ar eļļu.

Traukā izber „Globus” tomātus un sablendē ar blenderi.

Tomātu biezeni pārlej kroketēm, nosedz ar vāku un sautē nelielā temperatūrā 15 minūtes.

Pārkaisa rīvētu parmezāna sieru un pagatavotās kroketes pasniedz ar makaroniem.

Salātu groziņi ar riekstiem un dārzeņiem

flag

Gatavošanas laiks: clock 20 minūtes

Daudzums: plate 2 porcijas

Sastāvdaļas:

  • Puse „Globus” kārbas saldās kukurūzas un paprikas
  • 1 neliela stingru salātu galviņa (Lolo Rosso)
  • 100 g Indijas riekstu
  • 2 burkāni
  • 2 nelieli gurķi
  • 1 vistas gaļas krūtiņa
  • 3 ēd.k. jogurta
  • 1 ēd.k. sojas mērces
  • 1 sauja sīpolloku
  • 1 ēd.k. čili pārslu
  • 1 ēd.k. olīveļļas
flag

Šķīvī pa vienai izkārto nomazgātas salātu lapas.

Gurķus un burkānus sagriež salmiņos, kārto virs salātiem.

Riekstus apgrauzdē uz sausas pannas.

Apcep vistas gaļas gabaliņus un liek virs salātu lapām ar burkāniem un gurķiem.

Dabīgo jogurtu sajauc ar sojas mērci.

Pārkaisa sīpollokus, čili pārslas un riekstus.

Apslacina ar jogurta mērci.

Pa virsu pārkaisa „Globus” kukurūzu un papriku.

Mūs iedvesmo Jūsu radītās receptes!

GLOBUS produkcija

flag
flag Vairāk >
flag
flag Vairāk >
flag
flag Vairāk >
flag
flag Vairāk >
flag
flag Vairāk >
flag
flag Vairāk >
flag
flag Vairāk >
flag
flag Vairāk >

Par GLOBUS

Mēs rūpīgi atlasām izaudzētos dārzeņus un gādājam, lai tie atbilstu augstākajiem kvalitātes standartiem. Apstrādes laikā dārzeņi saglabā visas vērtīgās uzturvielas, lai uz jūsu galda nonāktu veselīgi un uzturvielām bagāti produkti.

flag

Globus kvalitātes sistēma

Sertifikācija

  •  IFS / BRC
  •  BIO
  •  IP
  • Hungarian Product
Audits

  •  TESCO
  •  LIDL
  •  CONRAD
  •  REWE
  •  PRINCESS
flag