Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Pagatavošana:
Apcepina sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pārkaisa kūpinātas paprikas garšvielas. Bļodā ieber GLOBUS sarkanās pupiņas, aunazirņus un apcepto saturu. Pievieno arī saulē kaltētus tomātus, šķipsnu pistāciju un ēdamkaroti sezama sēklu pastas Tahini. Visu sablendē līdz viendabīgai masai, pievieno sāli pēc garšas. Pasniedz ar grauzdētu maizīti, garnē ar pistācijām un gabaliņu saulē kaltēta tomāta. Lai labi garšo!
Pagatavošana:
Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, kukurūzu un šampinjonus, kad tie kļūs brūngani, pievieno papriku un malto gaļu. Visu apcep, tad saliek tomātus, smalcinātu koriandru un visu kopā sautē. Beigās pieliek sarkanās Globus pupiņas, sāli un piparus, pēc savas gaumes. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, bet virsū uzlej laima sulu.
Pagatavošana:
Nosusina GLOBUS Kids zirnīšus un burkānus. Ar blenderi sasmalcina un samaisa sīpolu, ķiploku, pētersīļus un olīveļļu. Citā traukā samaisa olas ar pienu, pievieno miltus, lai iegūtu viendabīgu masu. Saliek burkānus un zaļos zirnīšus. Kārtīgi samaisa un pieber sāli, maltus piparus. Masu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz pusstundu atstāj leduskapī.
Lielā traukā uzkarsē eļļu. No iegūtā maisījuma izveido mazus pelmeņus un tos apvārta rīvmaizē. Pelmeņus cep, tiklīdz tie kļūst brūngani.
Nosusina izceptus pelmeņus uz virtuves papīra dvieļa un pasniedz ar sezonas mērci.
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Sastāvdaļas 4 porcijām (20 bumbiņas):
Pagatavošana:
Sīpolu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos un apcep eļļā vai citos taukos. Pievieno papriku, ķiploku un, pielejot ūdeni, ieber garšaugus pēc savas gaumes. Neaizmirsti pievienot arī pētersīļu sakni. Uzvāra un kad pētersīļi kļūst mīksti, saber kartupeļu kubiņus. Pēc 10 minūtēm var pievienot dārzeņus no GLOBUS bundžas. Vēl pēc 10 minūtēm zupa būs gatava. Pasniedz karstu.
Pagatavošana:
Kastrolī uzvāra ūdeni, pievieno sāli, izvāra makaronus un nokāš tos. Sagriež sīpolus un šķiņķi, nokāš konservēto kukurūzu. Sajauc skābo krējumu ar majonēzi, pievieno garšvielas, iejauc sīpolus, šķiņķi ar kukurūzu, un visbeidzot šo mērci pārlej makaroniem un pārkaisa rīvētu sieru. Vienkārši un ātri!
Pagatavošana:
Atver visas konservēto dārzeņu bundžas, nolej šķīdumu un tos nosusina. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos. Visu saliek vienā lielā traukā, ielej eļļu, ieber sāli un piparus, tad visu kārtīgi samaisa. Trauku atstāj leduskapī uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas uzber garšaugus
Pagatavošana:
Lielā traukā samaisa Globus bietes ar sagrieztiem kivi un fetas sieru. Dažas minūtes apcep valriekstus un, kad tie atdziest, saber traukā. Mērci pagatavo, sajaucot citrona sulu, medu, balzāmetiķi, olīveļļas un sinepju mērci pēc savas gaumes ieber sāli un piparus. Salātu sastāvdaļas pārlej ar mērci, samaisa un pirms pasniegšanas vismaz 1 stundu patur leduskapī.
Pagatavošana:
Lielā traukā samaisa biešu kubiņus, avenes un divas ēdamkarotes piena. Lejot pienu, sakuļ ar blenederi (vidējā ātrumā), līdz iegūsiet vēlamo šķidruma konsistenci. Pievieno dažus ledus kubiņus un vēlreiz izmanto blenderi, lai dzēriens būtu vēl svaigāks. Rotā ar dažām piparmētru lapiņām.
Pagatavošana:
Pannā uz vidējās uguns uzkarsē eļļu. Pievieno sarkano sīpolu, dzelteno papriku un burkānus, cep 10 minūtes, vai līdz visiem dārzeņiem izveidojas brūngana garoziņa vai iegūs vēlamo mīkstumu. Saber ķiploku, pacep vēl minūti. Noņem no uguns, bet vāku nenoņem. Vidēja lieluma katlā uzvāra buljonu. Saliek atlikušās sastāvdaļas, samaisa, uzliek vāku un vēl mazliet uzsildot, noņem no uguns. Ļauj pastāvēt 5 minūtes, līdz šķīdums uzsūksies dārzeņos. Šo dārzeņu maisījumu salej pannā un samīca ar dakšiņu.
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C grādiem. Visus dārzeņus nomazgā un sagriež apaļās šķēlītēs un nemaisa. Dārzeņus rūpīgi saliek pannā. Pievieno smalcinātas ļiplos šķēlītes un visu samaisa. Noteikti jāpievieno garšvielas un ieliek cepeškrāsnī cepties uz 15-20 minūtēm. Pēc tam saber aunazirņus, visu samaisa un aplaista ar citronu sulu. Cep vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas var uzbert baziliku, bet droši var izmantot arī citus garšaugus. Tas ir sātīgs un lielisks ēdiens, kuru tāpat var baudīt kopā ar gaļu.
Pagatavošana:
Pannā uz vidējās uguns uzkarsē eļļu. Saber smalcinātu ļiplu, sīpolu, sarkano un zaļo papriku. Cep, līdz tie kļūst brūngani. Saber sagrieztus tomātus un cep vēl 5–10 minūtes. Pievieno atlikušos dārzeņus un sautē vēl 5 minūtes. Rīsus vāra līdz caurspīdīgai konsistencei (tiek nav jābūt pilnībā izvārītiem). Tad nosusinātiem rīsiem pielej karstu dārzeņu buljonu, pievienojot kurkumu, saldo papriku, sāli un piparus. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa kopā un vāra 15–20 minūtes uz vidējas uguns vai kamēr rīsi izvārīsies. Ja rīsi cieti vai sausi – pielej buljonu. Pirms pasniegšanas paeljai uzliec vāku un atstājiet vismaz uz 5–10 minūtēm.
Pagatavošana:
Katlā uzkarsē sviestu, pievieno smalcinātu sīpolu un nosusinātus zirnīšus. Lai pagatavotu vistas buljonu, citā katlā uzvāra ūdeni un tur izšķīdina buljona kubiņu. Katlā ar zirnīšiem ielej 300 ml šī šķīduma. Vārot pievieno garšvielas pēc savas gaumes. Tad samazina uguni un salej saldo krējumu, kārtīgi samaisa. Visbeidzot krēmzupas pagatavošanai lieto blenderi. Zupu pasniedz, dekorējot ar dažiem zirņiem.
Pagatavošana:
Lielā pannā ielej 3 ēdamkarotes eļļas un uzkarsē, saliek pusi Briuselas kāpostu un cep apmēram 5 minūtes vai līdz tie iegūst brūnganu garoziņu. Laiku pa laikam apmaisa. Izceptus Briseles kāpostus saliek lielā traukā. Tajā pašā pannā uzkarsē 3 ēdamkarotes eļļas, saber atlikušos kāpostus, samazina uguni līdz vidējai un vēl cep apmēram 5 minūtes vai līdz tie kļūst brūngani. Neaizmirstiet laiku pa laikam pamaisīt. Tajā pašā traukā saliek tikko izceptus Briseles kāpostus.
Pannā ielej atlikušas 2 ēdamkarotes eļļas un palielina uguni. Saliek ķiplokus un cep nepārtraukti maisot apmēram minūti, līdz tie kļūst brūngani. Pēc tam pannā salej buljonu un saliek Briseles kāpostus. Vāra apmēram 3 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz kāposti kļūst kraukšķīgi. Tad pievieno sviesta pupiņas un sviestu un maisa, kamēr sviests izkūst. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Ēdienam bagātīgi pievieno pekorīno sieru. Vari nogaršot!
Pagatavošana:
Lielā traukā samaisa Globus sviesta pupiņas ar gurķiem, tomātiem, papriku un sarkanajiem sīpoliem. Mazā traukā sajauc etiķi, citrona sulu, sāli un olīveļļu. Pievieno melnos piparus. Ar pagatavoto mērci aplej pupiņas un dārzeņus. Gatavus salātus atstāj ledusskapī vismaz uz stundu. Šie salāti īsti piemēroti siltai vasaras dienai. Tā ir ātri pagatavojama un uzturvielām bagāta garšu jūra tavām aukslējām. Labu apetīti!