VISAS RECEPTES

flag

Pikants pupiņu smēriņš

flag

Mehhiko hautis

flag

Salāti ar tofu sieru un kvinoju

flag

Burkānu un kvinojas kēksiņi

flag

Kraukšķīgi pelmeņi ar zirnīšiem un burkāniem

flag

Tradicionālā zaļo zirnīšu zupa

flag

Kukurūzas un makaronu salāti

flag

Salāti ar pupiņām un kukurūzu

flag

Svaigi biešu salāti ar kivi, fetas sieru un valriekstiem

flag

Biešu-aveņu-piaprmētru kokteilis

flag

Marokas kuskuss ar dārzeņiem

flag

Sautējums ar aunazirņiem

flag

Vegāniskā paelja

flag

Krēmīgā zaļo zirnīšu zupa

flag

Briseles kāposti ar sieru un sviesta pupiņām

flag

Balto pupiņu salāti

Pikants pupiņu smēriņš

Sastāvdaļas:

  • 100 g kaltētu tomātu eļļā
  • Pusi kārbas GLOBUS sarkano pupiņu
  • Pusi kārbas GLOBUS tvaicētu aunazirņu
  • 1 ēd.k. sezama sēklu pastas Tahini
  • 1 sīpolu
  • ķiploka daiviņas
  • Sauju pistāciju — garnēšanai
  • 1/2 tējk. kūpinātas paprikas
  • garšvielu
  • Olīveļļu
  • Šķipsniņu sāls

Pagatavošana:

Apcepina sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pārkaisa kūpinātas paprikas garšvielas. Bļodā ieber GLOBUS sarkanās pupiņas, aunazirņus un apcepto saturu. Pievieno arī saulē kaltētus tomātus, šķipsnu pistāciju un ēdamkaroti sezama sēklu pastas Tahini. Visu sablendē līdz viendabīgai masai, pievieno sāli pēc garšas. Pasniedz ar grauzdētu maizīti, garnē ar pistācijām un gabaliņu saulē kaltēta tomāta. Lai labi garšo!

flag

Mehhiko hautis

Sastāvdaļas:

  • glāzes rīsu
  • 2 bundžas Globus sarkano pupiņu
  • 1 bundža Globus saldās kukurūzas
  • liels sīpols
  • pusi ķiploka
  • 300 g smalcinātu šampinjonu
  • 200g maltās gaļas (vegānisko malto gaļu)
  • 4 lieli tomāti
  • sarkanās paprikas
  • sāls un pipari pēc savas gaumes
  • svaigi smalcināti koriandri
  • laims
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, kukurūzu un šampinjonus, kad tie kļūs brūngani, pievieno papriku un malto gaļu. Visu apcep, tad saliek tomātus, smalcinātu koriandru un visu kopā sautē. Beigās pieliek sarkanās Globus pupiņas, sāli un piparus, pēc savas gaumes. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, bet virsū uzlej laima sulu.

flag

Salāti ar tofu sieru un kvinoju

Sastāvdaļas:

  • Pusi paprikas
  • Nelielu gurķi
  • 100 g kūpināta tofu siera
  • Kārbu GLOBUS VITAL kvinojas
  • Sauju sagriezta purava šķēlīšu
  • Sauju pistāciju
  • Dabīgo grieķu jogurtu
  • 1/2 citrona

Pagatavošana:

Tofu sieru sagriež kubiņos un apcep pannā. Sagriež papriku un gurķi. Visu sajauc ar GLOBUS kvinoju, purava šķēlītēm, pievieno sāli un piparus, apslacina ar auksti spiestu olīveļļu un citronu sulu. Pārkaisa smalcinātas pistācijas. Pasniedz ar grieķu jogurtu.

flag

Burkānu un kvinojas kēksiņi

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža GLOBUS ” kvinojas
  • 3 lielāki burkāni
  • 4 olas
  • 16 dkg cukura (ideāli būtu brūnais cukurs)
  • Apmēram 6 ēdamkarotes eļļas (var izmantot arī vairāk)
  • 25 g miltu
  • kanēlis (pēc savas gaumes)
  • šokolādes skaidiņas (pēc savas gaumes)

Pagatavošana:

Nosusinātu kvinoju saliek lielā traukā. Tajā pievieno rīvētus burkānus, tad olas, saber cukuru, miltus, kanēli un salej eļļu, visu kārtīgi samaisa. Kēksa formā ieliek kēksa papīru un vienmērīgi sadala maisījumu. Tāpat var iebert mazliet šokolādes skaidiņu. Pēc tam formu ieliek cepeškrāsnī, kas ir uzkarsēta līdz 190°C grādiem, un atstāj cept apmēram uz 20 minūtēm.

flag

Kraukšķīgi pelmeņi ar zirnīšiem un burkāniem

Sastāvdaļas:

  • 2 bundžas (400 g) GLOBUS Kids zirnīšu ar burkāniem
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarotes pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 80 g miltu
  • 3 ēdamkarotes smalkās rīvmaizes
  • 500 ml eļļas cepšanai
  • Sāls un svaigi malti pipari, pēc savas gaumes

Pagatavošana:

Nosusina GLOBUS Kids zirnīšus un burkānus. Ar blenderi sasmalcina un samaisa sīpolu, ķiploku, pētersīļus  un olīveļļu. Citā traukā samaisa olas ar pienu, pievieno miltus, lai iegūtu viendabīgu masu. Saliek burkānus un zaļos zirnīšus. Kārtīgi samaisa un pieber sāli, maltus piparus. Masu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz pusstundu atstāj leduskapī.

Lielā traukā uzkarsē eļļu. No iegūtā maisījuma izveido mazus pelmeņus un tos apvārta rīvmaizē. Pelmeņus cep, tiklīdz tie kļūst brūngani.

Nosusina izceptus pelmeņus uz virtuves papīra dvieļa un pasniedz ar sezonas mērci.

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Sastāvdaļas 4 porcijām (20 bumbiņas):

flag

Tradicionālā zaļo zirnīšu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 (400 g) bundža GLOBUS zirnīšu ar burkāniem
  • 2 pētersīļu saknes
  • 3–4 kartupeļi
  • 1 neliels sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • pētersīļi
  • paprikas garšvielas, sāls, pipari
  • eļļa vai citi tauki

Pagatavošana:

Sīpolu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos un apcep eļļā vai citos taukos. Pievieno papriku, ķiploku un, pielejot ūdeni, ieber garšaugus pēc savas gaumes. Neaizmirsti pievienot arī pētersīļu sakni. Uzvāra un kad pētersīļi kļūst mīksti, saber kartupeļu kubiņus. Pēc 10 minūtēm var pievienot dārzeņus no GLOBUS bundžas. Vēl pēc 10 minūtēm zupa būs gatava. Pasniedz karstu.

flag

Kukurūzas un makaronu salāti

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa makaronu
  • 1 neliela kārba „Globus” kukurūzas
  • 150 g šķiņķa
  • 1 vidējs sarkanais sīpols
  • 1 trauciņš skābā krējuma
  • uz pusi mazāk majonēzes
  • sāls, pipari, baziliks pētersīļi (nav obligāti) siers

Pagatavošana:

Kastrolī uzvāra ūdeni, pievieno sāli, izvāra makaronus un nokāš tos. Sagriež sīpolus un šķiņķi, nokāš konservēto kukurūzu. Sajauc skābo krējumu ar majonēzi, pievieno garšvielas, iejauc sīpolus, šķiņķi ar kukurūzu, un visbeidzot šo mērci pārlej makaroniem un pārkaisa rīvētu sieru. Vienkārši un ātri!

flag

Salāti ar pupiņām un kukurūzu

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža GLOBUS kukurūzas
  • 1 bundža GLOBUS sarkano pupiņu
  • 1 bundža GLOBUS balto sviesta pupiņu
  • 1 glāze GLOBUS aunazirņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls, pipari
  • Oregano, baziliks (pēc savas gaumes)

Pagatavošana:

Atver visas konservēto dārzeņu bundžas, nolej šķīdumu un tos nosusina. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos. Visu saliek vienā lielā traukā, ielej eļļu, ieber sāli un piparus, tad visu kārtīgi samaisa. Trauku atstāj leduskapī uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas uzber garšaugus

flag

Svaigi biešu salāti ar kivi, fetas sieru un valriekstiem

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža Globus biešu kubiņos
  • 2 kmazās šķēlītēs sagriezti kivi
  • 100 g sagriezta fetas siera
  • 1 krūze apceptu valriekstu
  • 1 citrona sula
  • 1 ēdamkarote balzāmetiķa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 tējkarote sinepju
  • Sāls un pipari, pēc savas gaumes

Pagatavošana:

Lielā traukā samaisa Globus bietes ar sagrieztiem kivi un fetas sieru. Dažas minūtes apcep valriekstus un, kad tie atdziest, saber traukā. Mērci pagatavo, sajaucot citrona sulu, medu, balzāmetiķi, olīveļļas un sinepju mērci pēc savas gaumes ieber sāli un piparus. Salātu sastāvdaļas pārlej ar mērci, samaisa un pirms pasniegšanas vismaz 1 stundu patur leduskapī.

flag

Biešu-aveņu-piaprmētru kokteilis

Sastāvdaļas:

  • 70 g GLOBUS kubiņos sagrieztu biešu
  • 200 g svaigu aveņu nedaudz piparmētru
  • 15–30 cl piena
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana:

Lielā traukā samaisa biešu kubiņus, avenes un divas ēdamkarotes piena. Lejot pienu, sakuļ ar blenederi (vidējā ātrumā), līdz iegūsiet vēlamo šķidruma konsistenci. Pievieno dažus ledus kubiņus un vēlreiz izmanto blenderi, lai dzēriens būtu vēl svaigāks. Rotā ar dažām piparmētru lapiņām.

flag

Marokas kuskuss ar dārzeņiem

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 225g Globus zirnīšu
  • 1 vidēja lieluma sagriezts sīpols
  • 1 saldās sagrieztas dzeltenās paprikas
  • 150 g mazo sagrieztu burkāniņu
  • 2 smalcinātas ļiploka daiviņas
  • 400g Globus aunazirņu
  • 1 krūze / 300ml vistas vai dārzeņu buljona
  • ¼ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes paprikas garšvielu
  • ½ tējkarotes smalcināta koriandra
  • ¼ tējkarotes kurkuma
  • ½ tējkarotes seleriju sāls
  • ½ tējkarotes samaltu ķimeņu
  • Sauja svaigu, smalcinātu pētersīļu
  • 1/8 tējkarotes malta kanēļa
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu (pēc izvēles)
  • 6 sagrieztu pikantu piparu
  • 1 krūze / 175 g kuskusa

Pagatavošana:

Pannā uz vidējās uguns uzkarsē eļļu. Pievieno sarkano sīpolu, dzelteno papriku un burkānus, cep 10 minūtes, vai līdz visiem dārzeņiem izveidojas brūngana garoziņa vai iegūs vēlamo mīkstumu. Saber ķiploku, pacep vēl minūti. Noņem no uguns, bet vāku nenoņem. Vidēja lieluma katlā uzvāra buljonu. Saliek atlikušās sastāvdaļas, samaisa, uzliek vāku un vēl mazliet uzsildot, noņem no uguns. Ļauj pastāvēt 5 minūtes, līdz šķīdums uzsūksies dārzeņos. Šo dārzeņu maisījumu salej pannā un samīca ar dakšiņu.

flag

Sautējums ar aunazirņiem

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža Globus aunazirņu
  • 2-3 cukini
  • 2-3 baklažāni
  • 1 sīpols
  • 1 paprika
  • 1 neliels ķiploks olīveļļa
  • Sāls, pipari, oregano, baziliks, ķimenes (pēc savas gaumes)
  • 1 laima sula

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C grādiem. Visus dārzeņus nomazgā un sagriež apaļās šķēlītēs un nemaisa. Dārzeņus rūpīgi saliek pannā. Pievieno smalcinātas ļiplos šķēlītes un visu samaisa. Noteikti jāpievieno garšvielas un ieliek cepeškrāsnī cepties uz 15-20 minūtēm. Pēc tam saber aunazirņus, visu samaisa un aplaista ar citronu sulu. Cep vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas var uzbert baziliku, bet droši var izmantot arī citus garšaugus. Tas ir sātīgs un lielisks ēdiens, kuru tāpat var baudīt kopā ar gaļu.

flag

Vegāniskā paelja

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes ekstra virgin olīveļļas
  • 4 daiviņas ķiploka
  • ½ sīpola
  • ½ sarkanās paprikas
  • ½ zaļās paprikas
  • 2 tomāti
  • 1 krūze / 120g saldētu artišoku serdeņu
  • ½ bundžas konservētu pupiņu
  • ½ bundžas / 150g Globus zirnīšu
  • 1 ¼ krūzes / 240g Basmati rīsu
  • 1 litrs / 4 krūzes dārzeņu buljona
  • 2 tējkarotes kurkuma pulvera
  • 1 tējkarote saldās paprikas
  • Sāls un melnie pipari pēc savas gaumes

Pagatavošana:

Pannā uz vidējās uguns uzkarsē eļļu. Saber smalcinātu ļiplu, sīpolu, sarkano un zaļo papriku. Cep, līdz tie kļūst brūngani. Saber sagrieztus tomātus un cep vēl 5–10 minūtes. Pievieno atlikušos dārzeņus un sautē vēl 5 minūtes. Rīsus vāra līdz caurspīdīgai konsistencei (tiek nav jābūt pilnībā izvārītiem). Tad nosusinātiem rīsiem pielej karstu dārzeņu buljonu, pievienojot kurkumu, saldo papriku, sāli un piparus. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa kopā un vāra 15–20 minūtes uz vidējas uguns vai kamēr rīsi izvārīsies. Ja rīsi cieti vai sausi – pielej buljonu. Pirms pasniegšanas paeljai uzliec vāku un atstājiet vismaz uz 5–10 minūtēm.

flag

Krēmīgā zaļo zirnīšu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 liela bundža Globus zaļo zirnīšu
  • 2 puravi
  • 150–200 ml saldā krējuma ar augstu tauku saturu
  • 300 ml vistas buljona
  • Mazliet sviesta
  • Sāls, pipari

Pagatavošana:

Katlā uzkarsē sviestu, pievieno smalcinātu sīpolu un nosusinātus zirnīšus. Lai pagatavotu vistas buljonu, citā katlā uzvāra ūdeni un tur izšķīdina buljona kubiņu. Katlā ar zirnīšiem ielej 300 ml šī šķīduma. Vārot pievieno garšvielas pēc savas gaumes. Tad samazina uguni un salej saldo krējumu, kārtīgi samaisa. Visbeidzot krēmzupas pagatavošanai lieto blenderi. Zupu pasniedz, dekorējot ar dažiem zirņiem.

flag

Briseles kāposti ar sieru un sviesta pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 8 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 kg uz pusēm sagriestu Briseles kāpostu
  • 6 smalcinātas ķiploku daiviņas
  • 1 krūze vistas buljona
  • 1 bundža nosusinātu GLOBUS balto pupiņu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 krūze rupji rīvēta pekorīna siera

Pagatavošana:

Lielā pannā ielej 3 ēdamkarotes eļļas un uzkarsē, saliek pusi Briuselas kāpostu un cep apmēram 5 minūtes vai līdz tie iegūst brūnganu garoziņu. Laiku pa laikam apmaisa. Izceptus Briseles kāpostus saliek lielā traukā. Tajā pašā pannā uzkarsē 3 ēdamkarotes eļļas, saber atlikušos kāpostus, samazina uguni līdz vidējai un vēl cep apmēram 5 minūtes vai līdz tie kļūst brūngani. Neaizmirstiet laiku pa laikam pamaisīt. Tajā pašā traukā saliek tikko izceptus Briseles kāpostus.

Pannā ielej atlikušas 2 ēdamkarotes eļļas un palielina uguni. Saliek ķiplokus un cep nepārtraukti maisot apmēram minūti, līdz tie kļūst brūngani. Pēc tam pannā salej buljonu un saliek Briseles kāpostus. Vāra apmēram 3 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz kāposti kļūst kraukšķīgi. Tad pievieno sviesta pupiņas un sviestu un maisa, kamēr sviests izkūst. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Ēdienam bagātīgi pievieno pekorīno sieru. Vari nogaršot!

flag

Balto pupiņu salāti

Sastāvdaļas:

  • 2 krūzes Globus balto sviesta pupiņu
  • 1/2 krūzes smalki sagrieztu saldo marinētu gurķu
  • 1/2 krūzes šķēlītēs vai rupji sagrieztu pildītu olīvu
  • 1 krūze sagrieztu topmātu
  • 1 krūze plāni sagrieztu sarkano papriku
  • 1 krūze smalki sagriezta sarkanā sīpola
  • ¼ krūzītes svaigas citronu sulas
  • 5 ēdamkarotes ekstra virgin olīveļļas
  • 1 tējkarote sāls piparu, pēc garšas

Pagatavošana:

Lielā traukā samaisa Globus sviesta pupiņas ar gurķiem, tomātiem, papriku un sarkanajiem sīpoliem. Mazā traukā sajauc etiķi, citrona sulu, sāli un olīveļļu. Pievieno melnos piparus. Ar pagatavoto mērci aplej pupiņas un dārzeņus. Gatavus salātus atstāj ledusskapī vismaz uz stundu. Šie salāti īsti piemēroti siltai vasaras dienai. Tā ir ātri pagatavojama un uzturvielām bagāta garšu jūra tavām aukslējām. Labu apetīti!

flag