VISAS RECEPTES

flag

Sviesta pupiņu salāti

flag

Bolīvijas balandas salāti ar saldajiem kartupeļiem un āboliem

flag

Meksikāņu Bolīvijas balanda

flag

Salāti ar Bolīvijas balandu un kukurūzu

flag

Veģetārie burgeru plācenīši ar kabaci un kukurūzu

flag

Salāti ar galda bietēm un aunazirņiem

flag

Siļķe ar galda bietēm un avokado

flag

Ķiploku garneles ar sviesta pupiņām

flag

Sviestmaizes ar sarkano pupiņu un galda biešu smērējamo krēmu

flag

Galda biešu, pupiņu un raudzētu gurķu salāti

flag

Takos ar aunazirņiem

flag

Vasaras aunazirņu salāti ar fetas sieru

flag

Kārtainās mīklas kūka ar dārzeņiem un šķiņķi

flag

Kabaču pankūkas ar konservētiem zirņiem

flag

Pikants pupiņu smēriņš

flag

Mehhiko hautis

flag

Kraukšķīgi pelmeņi ar zirnīšiem un burkāniem

flag

Tradicionālā zaļo zirnīšu zupa

flag

Kukurūzas un makaronu salāti

flag

Salāti ar pupiņām un kukurūzu

flag

Svaigi biešu salāti ar kivi, fetas sieru un valriekstiem

flag

Biešu-aveņu-piaprmētru kokteilis

flag

Marokas kuskuss ar dārzeņiem

flag

Sautējums ar aunazirņiem

flag

Vegāniskā paelja

flag

Krēmīgā zaļo zirnīšu zupa

flag

Briseles kāposti ar sieru un sviesta pupiņām

flag

Balto pupiņu salāti

Sviesta pupiņu salāti

Sastāvdaļas:

  • 2 bundžas tvaikos sagatavotas GLOBUS sviesta pupiņas
  • 1 lielu gurķi
  • sauju ķiršu tomātus
  • 4 sasmalcinātus zaļos sīpolus
  • 200 g pētersīļus
  • 15-20 piparmētras lapiņas
  • 1 citrona miziņu un sulu
  • 1 šķipsniņu sāls
  • 1 šķipsniņu maltus melnos piparus
  • olīveļļu
  • 1 tējkarotīti parasto raudeni

Pagatavošana:

  1. Salikt sagrieztus un sasmalcinātus gurķus, tomātus, sīpolus, pētersīļus, piparmētras un GLOBUS sviesta pupiņas vienā lielā bļodā.
  2. Pievienot citrona miziņu, pēc garšas pievienot garšvielas.
  3. Apsmidzināt salātus ar citronu sulu un eļļu. Visu samaisīt, pagaršot un, ja nepieciešams, pievienot garšvielas.
flag

Bolīvijas balandas salāti ar saldajiem kartupeļiem un āboliem

Sastāvdaļas:

  • 80 ml olīveļļu
  • 2 bundžas GLOBUS Vital Bolīvijas balandu
  • 1 šķipsniņu sāls
  • 200 g saldos kartupeļus, kas sagriezti lielos kubiciņos
  • 1 šķipsniņu maltus melnos piparus
  • 60 ml ābolu etiķi
  • 2 lielus ābolus, kas sagriezti kubiciņos
  • 60 g sasmalcinātus pētersīļus
  • 1/2 plāni sagrieztu sarkano sīpolu
  • 1,5 kg kāpostu

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200°C. Uz cepšanas skārda saliekt saldos kartupeļus, apsmidzināt ar 1 eļļas karoti un apbērt ar sāli un pipariem. Cept aptuveni 25 minūtes, tad pamaisīt un vēl cept tik ilgi, kamēr paliks mīksti un iegūs zeltainu krāsu. Atdzesēt.
  2. Bļodā samaisīt atlikušo eļļas daudzumu ar ābolu etiķi, apbērt ar garšvielām. Pievienot Bolīvijas balandu, saldos kartupeļus, ābolus, pētersīļus, sīpolus un sasmalcinātu kāpostu.
flag

Meksikāņu Bolīvijas balanda

Sastāvdaļas:

  • 1 smalki sagrieztu saldo papriku (krāsa nav svarīga)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļu
  • 1 sīpolu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 tējkarotītes čili garšvielas
  • 1 tējkarotīti ķimeņu garšvielas
  • 1 tējkarotīti parasto raudeni
  • 1/2 tējkarotīti sāls
  • 2 bundžas GLOBUS Vital Bolīvijas balandu
  • 2 bundžas tvaikos pagatavotas GLOBUS sarkanās pupiņas
  • 2 bundžas konservētus smalcinātus tomātus savā sulā
  • 1 bundžu GLOBUS Gold saldo kukurūzu
  • 130 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu, svaigu koriandru
  • 1 laima augli
  • halapeņjo piparus
  • rīvētu fermenta sieru

Pagatavošana:

  1. Lielā pannā ar vāku uz vidējas uguns uzkarsēt eļļu. Ielikt smalki sagrieztu sīpolu un papriku, atstāt, lai cepas aptuveni 4 minūtes, kamēr paliks mīksti.
  2. Pievienot ķiplokus, čili garšvielas, ķimenes, parasto raudeni un sāli. Cept 30 sekundes un pievienot Bolīvijas balandu. Maisīt, kamēr garšvielas un eļļa uzsūksies.
  3. Pievienot pupiņas, konservētus sasmalcinātus tomātus, halapeņjo piparus pēc vēlamā asuma, kukurūzu un pieliet ūdeni. Visu uzvārīt, uzlikt vāku un samazināt liesmu. Ļaujiet viegli vārīties aptuveni 20 minūtes, kamēr Bolīvijas balanda kļūst trausla un lielākā daļa sulas uzsūksies. Laiku pa laikam pamaisīt un pieliet ūdeni, ja maisījums izskatās sauss.
  4. Pievienot koriandru, uzrīvēt laima miziņu tieši uz pannas. Izspiest laima sulu, visu samaisīt, uz visas masas uzbērt rīvētu sieru un pasniegt.
flag

Salāti ar Bolīvijas balandu un kukurūzu

Sastāvdaļas:

  • 1 bundžu GLOBUS Gold saldo kukurūzu
  • 1 ēdamkaroti citronu miziņu
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 1/2 iepakotu kausēto sviestu bez sāls
  • 1 ēdamkaroti medus
  • 1/2 tējkarotīti sāls
  • 1/4 tējkarotīti maltus melnos piparus
  • 2 bundžas GLOBUS Vital Bolīvijas balandu
  • 4 sasmalcinātus konservētus sīpolus
  • 65 g sasmalcinātu piparmētru

Pagatavošana:

  1. Mērcei samaisīt citrona mizas skaidiņas ar citronu sulu, sviestu, medu, sāli un pipariem lielā bļodā.
  2. Salikt jau sagatavoto GLOBUS Vital Bolīvijas balandu bļodā ar mērci un maisīt tik ilgi, kamēr viss uzsūksies. Piebērt kukurūzu, sīpolus, piparmētru, sāli un piparus pēc garšas.
flag

Veģetārie burgeru plācenīši ar kabaci un kukurūzu

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg rīvētu kabaci
  • 30 g smalki sagrieztus sīpolus
  • 1 bundžu GLOBUS Gold saldo kukurūzu
  • 260 g pupiņu vai citus miltus
  • 520 g maizes drupatiņas
  • 2 tējkarotītes cepamo pulveri
  • 1 tējkarotīti sodu
  • 2 tējkarotītes sāls
  • 1/2 tējkarotīti maltus melnos piparus
  • 1/2 tējkarotītes maltu saldo papriku
  • nedaudz olīveļļas
  • 500 ml kabaču sulu vai ūdens

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180°C un izklāt cepšanas papīru, kurš sasmērēts ar eļļu.
  2. Nosausināt kabaci, ieliekot to starp diviem papīra dvieļiem un saspiest tā, lai izlītu ūdens. Ūdeni neizliet, atstāt to atsevišķā bļodā.
  3. Atsevišķā bļodā samaisīt sausās sastāvdaļas kopā ar garšvielām. Lēnām liet klāt kabaču sulu un maisīt tik ilgi, kamēr visa masa samaisīsies.
  4. Sīpolus un saldo kukurūzu sabērt jau sagatavotā mīklā. Pēc garšas pievienot garšvielas un samaisīt.
  5. Izveidot kotlešu formas plācenīšus un salikt tos cepšanai uz cepamās plātes. Katru plācenīti apsmidzināt ar olīveļļu un ievietot cepšanai cepeškrāsnī. Cept aptuveni 25 minūtes, kamēr pamatne sāks palikt dzeltena. Plācenīšus apgriezt un cept vēl 5-7 minūtes, kamēr virspuse paliek zeltaini – brūnā krāsā.
flag

Salāti ar galda bietēm un aunazirņiem

Sastāvdaļas:

  • 2 bundžas tvaikos sagatavotus GLOBUS aunazirņus
  • 100 g fetas sieru
  • 1 bundžu tvaikos sagatavotas GLOBUS galda bietes kubiciņos
  • 5 brūnos šampinjonus
  • 1 sauju svaigu rukola salāta lapu
  • 1 tējkaroti medus
  • 1 šķipsniņu aso paprikas pulveri
  • olīveļļu
  • 1 tējkaroti sviestu
  • 1 šķipsniņu sāls
  • 1 šķipsniņu maltus melnos piparus

Pagatavošana:

  1. Sagatavot nepieciešamās garšvielas, sagriezt šķēlītēs šampinjonus, paņemt sieru. Šķīvī ielikt rukola salāta lapu sauju, blakus salikt galda bietes, sasmalcināt fetas sieru.
  2. Šampinjonus apcept pannā vairākas minūtes ar nelielu sviesta gabaliņu, sāli un pipariem. Salikt blakus galda bietēm.
  3. Tajā pašā pannā uzkarsēt eļļu, iebērt aunazirņus un vairākas minūtes pacept. Uzbērt aso paprikas pulveri un pievienot medu. Visu laiku intensīvi maisīt, lai aunazirņi vienmērīgi samaisītos ar garšvielām. Kad aunazirņi kļūst zeltaini brūni, izslēgt uguni un salikt zirņus blakus citām sagatavotajām salātu sastāvdaļām.
  4. Apsmidzināt ar olīveļļu, pēc garšas pievienot sāli un piparus.
flag

Siļķe ar galda bietēm un avokado

Sastāvdaļas:

  • 3 siļķu filejas gabaliņus
  • 1 bundžu tvaikos sagatavotas GLOBUS galda bietes kubiciņos
  • 2 nogatavojušos avokado
  • majonēzi vai dabisko jogurtu
  • sauju svaigu diļļu
  • 1 šķipsniņu maltus melnos piparus

Pagatavošana:

  1. Siļķu fileju sagriezt kubiciņos un samaisīt ar tvaikos sagatavotām GLOBUS galda bietēm.
  2. Avokado nomizot, pārgriezt uz pusēm, izņemt kaulu un tāpat sagriezt kubiciņos.
  3. Sastāvdaļas pa kārtiņai likt vienas porcijas salātu šķīvjos vai platākās glāzēs tādā kārtībā: galda bietes, avokado, siļķe. Uz virsas uzlikt tējkaroti vai ēdamkaroti majonēzi vai dabisko jogurtu, pēc garšas pievienot piparus un izdaiļot ar sasmalcinātām dillēm.
flag

Ķiploku garneles ar sviesta pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 6 ēdamkarotes olīveļļu
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 2 žāvētus čili vai halapeņjo piparus
  • lauru lapas
  • 1/4 tomātu
  • 1 šķipsniņu sāls
  • 1 šķipsniņu maltus melnos piparus
  • 2 bundžas tvaikos sagatavotas GLOBUS sviesta pupiņas
  • 140 ml vistas buljonu
  • 500 g vidēja izmēra garneles
  • 1 tējkaroti maltu saldo papriku
  • 2 ēdamkarotes pētersīļus
  • grauzdētu maizi (nav nepieciešams)

Pagatavošana:

  1. Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 °C.
  2. Kamēr cepeškrāsns sasilst, lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsēt 2 karotes eļļu. Pannā ielikt 1 sasmalcinātu ķiploka daiviņu, čili piparus, lauru lapas un cept, visu laiku maisot 1-2 minūtes, neļaut ķiplokam sadegt. Pievienot tomātus, uzbērt sāli, piparus, tā maisot un spiežot cept aptuveni 5 minūtes.
  3. Iegūto tomātu pastu cept tik ilgi, kamēr tā kļūs spilgti sarkana un karamelizēta, pēc tam pievienot pupiņas un ieliekt vistas buljonu. Samazināt uguni un pavārīt aptuveni 3-4 minūtes, kamēr viss sabiezēs. Pēc garšas pievienot garšvielas.
  4. Samaisīt atlikušās 2 sasmalcinātās ķiploka daiviņas, 2 karotes eļļu, garneles un maltu saldo papriku vienā bļodā un apbērt ar sāli un pipariem. Maisīt tik ilgi, kamēr garneles vienlīdzīgi samaisīsies ar visām garšvielām. Uz cepšanas pannas sabērt pupiņas, uz tām salikt garneles.
  5. Cept cepeškrāsnī aptuveni 3-4 minūtes, kamēr garneles kļūst mīkstas un iegūst zeltainu krāsu. Izņemt no cepeškrāsns un apsmidzināt garneles ar atlikušajām 2 eļļas karotēm, uzbērt uz garnelēm pētersīļus. Pasniegt ar grauzdētu maizi.
flag

Sviestmaizes ar sarkano pupiņu un galda biešu smērējamo krēmu

Sastāvdaļas:

  • 1 bundžu tvaikos sagatavotas GLOBUS galda bietes kubiciņos
  • 1/2 bundžu tvaikos sagatavotas GLOBUS sarkanās pupiņas
  • 1 sarkano sīpolu
  • balzamiko etiķi
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 1 šķipsniņu sāls
  • 50 g fetas sieru
  • franču batonu

Pagatavošana:

  1. Sagriezt sarkanos sīpolus un apcept uz pannas.
  2. Pārtikas smalcinātājā iebērt galda bietes, ceptus sīpolus, ķiploka daiviņas, sarkanās pupiņas, sāli, balzamiko etiķi. Sasmalcināt, kamēr tiek iegūta vienmērīga masa, pagaršojiet, vai nekā netrūkst.
  3. Smērēt uz franču batona un uzlikt uz tā fetas sieru.
flag

Galda biešu, pupiņu un raudzētu gurķu salāti

Sastāvdaļas:

  • 1 bundžu tvaikos sagatavotas GLOBUS galda bietes kubiciņos
  • 1 bundžu tvaikos sagatavotas GLOBUS sviesta pupiņas
  • 6 raudzētus gurķus
  • 6 ēdamkarotes eļļu
  • 1 šķipsniņu sāls
  • iecienītākās garšvielas pēc garšas
  • pētersīļus garnējumam

Pagatavošana:

  1. Gurķus sagriezt kubiciņos un samaisīt ar jau sagatavotajām GLOBUS galda bietēm. Visu salikt bļodā un pievienot sviesta pupiņas.
  2. Visam pēc garšas pievienot sāli un iecienītākās garšvielas, uzliet eļļu un labi samaisīt.
  3. Pirms pasniegšanas izdaiļot ar zaļu pētersīļa zariņu.
flag

Takos ar aunazirņiem

Sastāvdaļas:

  • Aunazirņu sagatavošanai:
  • 2 bundžas tvaikos sagatavotus GLOBUS aunazirņus
  • 2 karotes olīveļļas
  • 1 tējkaroti asās paprikas garšvielu
  • 1 tējkaroti maltu saldo papriku
  • 1 ēdamkaroti sāls
  • 1/2 tējkaroti maltus melnos piparus
  • Salātiem:
  • 150 g rīvētu sarkano kāpostu
  • 125 g rīvētu burkānu
  • 2-3 ēdamkarotes smalcinātu koriandru
  • 1/2 laima augli
  • 1/2 tējkaroti sāls
  • Mērcei:
  • 1/3 glāzi grieķu jogurta
  • 1/2 laimo
  • 1-2 ēdamkarotes ūdens
  • 1/4 tējkaroti sāls
  • 1/2 tējkaroti čili garšvielas
  • Pasniegšanai:
  • tortilijas
  • sagrieztu avokado
  • laima augļa daiviņas

Pagatavošana:

  1. Pannā uzkarsēt olīveļļu un iebērt nosausinātus GLOBUS aunazirņus. Uz tiem uzbērt asās paprikas garšvielas, saldo papriku, sāli, melnos piparus. Visu laiku maisīt, kamēr aunazirņi vienlīdzīgi samaisīsies ar garšvielām un kļūs zeltaini brūni, cept aptuveni 8-10 min.
  2. Samaisīt salātu sastāvdaļas un atsevišķā bļodā samaisīt mērci. Mērcei pieliet ūdeni tik daudz, lai mērce iegūtu tādu konsistenci, kādu vēlaties.
  3. Uz sasildītām vai apceptām tortilijām uzlikt aunazirņus, salātus un visbeidzot pēc garšas pievienot sagrieztu avokado un laima daiviņas.
flag

Vasaras aunazirņu salāti ar fetas sieru

Sastāvdaļas:

  • 1 sarkano sīpolu
  • 1-2 čili piparus
  • 2 saujas ķiršu tomātus
  • 1 citronu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 šķipsniņu sāls
  • 1 šķipsniņu maltus melnos piparus
  • 1 bundžu tvaikos sagatavotus GLOBUS aunazirņus
  • dažas piparmētru lapas
  • 1 šķipsniņu smalcinātas bazilikas
  • 100 g fetas sieru

Pagatavošana:

  1. Smalki sagriezt sīpolu un čili piparu, četrās daļās sagriezt tomātus un visu samaisīt. Uzliet 3 karotes eļļu un izspiest sulu no citrona pusītes. Pievienot klāt sāli un piparus pēc garšas.
  2. Apgrauzdēt uz pannas aunazirņus, tad aptuveni 90 % zirņus sabērt salātiem paredzētājā bļodā. Atlikušos aunazirņus samalt un samaisīt ar sagatavotajiem dārzeņiem. Paturēt 10-15 min. istabas temperatūrā, lai dārzeņi iemarinētos.
  3. Pirms pašas pasniegšanas samaisīt apgrauzdētos aunazirņus ar marinētajiem dārzeņiem, izspiest sulu no atlikušā citrona un izdaiļojiet ar piparmētras lapiņām un baziliku. Uz salātiem uzbērt fetas sieru.

 

flag

Kārtainās mīklas kūka ar dārzeņiem un šķiņķi

Sastāvdaļas:

  • 300 g saldētu kārtaino neraudzēto mīklu
  • 600 g puķu kāpostus
  • 250 g brokoļus
  • 250 g burkānus
  • 250 g GLOBUS atlasītus zaļos zirnīšus
  • 1-2 tomātus
  • 250 g vārītu šķiņķi
  • 1 tējkarotīti sviesta
  • 300 g krējuma
  • 3 olas
  • 1 šķipsniņu maltus melnos piparus
  • 1 šķipsniņu maltu muskatu
  • 1 šķipsniņu sāls

Pagatavošana:

  1. Atsaldēt kārtaino mīklu. Brokoļus un puķu kāpostus nomazgāt un sadalīt ziedkopās.
  2. Burkānus notīrīt un sagriezt kubiciņos.
  3. Katlā uzvārīt ūdeni un pievienot sāli. Ielikt puķu kāpostus, brokoļus, burkānus un tomātus, pavārīt tos visus aptuveni 4 min. Tomātus pēc tam nomizot.
  4. Iebērt apvārītos dārzeņus caurdurī un apliet ar aukstu ūdeni.
  5. Šķiņķi sagriezt mazos kubiciņos.
  6. Kārtaino mīklu sadalīt divās daļās, salikt abus gabalus vienu uz otra un izrullēt apaļas vai kvadrāta veida formas pankūkas, atkarībā no tā, kādu cepšanas formu izmantosiet un pirms rullēšanas galda virsmu apbērt ar miltiem.
  7. Izmantojamo cepšanas formu sasmērēt ar sviestu un ielikt izrullēto mīklas pankūku tā, lai mīklas malas pārklātu formas malas.
  8. Cept mīklu vidējā cepeškrāsns plauktā aptuveni 10 min. 200°C temperatūrā. Izcepot nedaudz atdzesēt.
  9. Samaisīt dārzeņus ar šķiņķi, konservētiem GLOBUS zirnīšiem un uzbērt uz apceptās mīklas, vienlīdzīgi sadalot dārzeņus uz mīklas.
  10. Bļodā labi sakult olas ar krējumu, pievienot klāt garšvielas un sāli pēc garšas.
  11. Sakulto masu vienlīdzīgi uzliet uz dārzeņiem, pa virsu salikt šķēlītēs sagrieztus tomātus bez mizas, ielikt atpakaļ cepeškrāsnī, lai cepas.
  12. Cept aptuveni 35 min. vidējā cepeškrāsns plauktā. Izcepto kūku tūliņ pat izņemt no cepšanas formas un pasniegt uz galda.
flag

Kabaču pankūkas ar konservētiem zirņiem

Sastāvdaļas:

  • 400 g kabaci
  • 1 sauju GLOBUS atlasītus zaļos zirnīšus
  • 2 olas
  • 5 ēdamkarotes raudzētas paniņas
  • 8 ēdamkarotes miltu
  • 100 g rīvētu parmezāna sieru
  • 1 sīpolu
  • 1 šķipsniņu sāls
  • 1 šķipsniņu maltus melnos piparus
  • nedaudz eļļu cepšanai
  • dabisko jogurtu mērcei

Pagatavošana:

  1. Zirņus izņemt no burkas un atstāt, lai notek šķidrums.
  2. Nomazgātus, nosausināts kabačus nomizot, rupji sarīvēt, atstāt uz 15 minūtēm.
  3. Izliet šķidrumu, kas iztecējis no kabačiem. Bļodā ar sarīvētajiem kabačiem piebērt zirņus, sasmalcinātus sīpolus, samaisīt. Iesist pa vienai olai.
  4. Ieliet paniņas, piebērt sieru, labi samaisīt. Pa vienai karotei piebērt miltus, kamēr izveidosies diezgan bieza masa. Pēc garšas pievienot klāt piparus, sāli.
  5. Stikla cepšanas pannu apsmērēt ar eļļu. Ar karoti no iegūtās masas cepšanas pannā izveidot apaļas pankūkas.
  6. Cept līdz 180°C grādiem uzkarsētā krāsniņā, kamēr smuki paliks brūni.
  7. Pasniegt kopā ar dabisko jogurtu, kam pēc garšas pievienota sāls.
flag

Pikants pupiņu smēriņš

Sastāvdaļas:

  • 100 g kaltētu tomātu eļļā
  • Pusi kārbas GLOBUS sarkano pupiņu
  • Pusi kārbas GLOBUS tvaicētu aunazirņu
  • 1 ēd.k. sezama sēklu pastas Tahini
  • 1 sīpolu
  • ķiploka daiviņas
  • Sauju pistāciju — garnēšanai
  • 1/2 tējk. kūpinātas paprikas
  • garšvielu
  • Olīveļļu
  • Šķipsniņu sāls

Pagatavošana:

Apcepina sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pārkaisa kūpinātas paprikas garšvielas. Bļodā ieber GLOBUS sarkanās pupiņas, aunazirņus un apcepto saturu. Pievieno arī saulē kaltētus tomātus, šķipsnu pistāciju un ēdamkaroti sezama sēklu pastas Tahini. Visu sablendē līdz viendabīgai masai, pievieno sāli pēc garšas. Pasniedz ar grauzdētu maizīti, garnē ar pistācijām un gabaliņu saulē kaltēta tomāta. Lai labi garšo!

flag

Mehhiko hautis

Sastāvdaļas:

  • glāzes rīsu
  • 2 bundžas Globus sarkano pupiņu
  • 1 bundža Globus saldās kukurūzas
  • liels sīpols
  • pusi ķiploka
  • 300 g smalcinātu šampinjonu
  • 200g maltās gaļas (vegānisko malto gaļu)
  • 4 lieli tomāti
  • sarkanās paprikas
  • sāls un pipari pēc savas gaumes
  • svaigi smalcināti koriandri
  • laims
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana:

Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku, kukurūzu un šampinjonus, kad tie kļūs brūngani, pievieno papriku un malto gaļu. Visu apcep, tad saliek tomātus, smalcinātu koriandru un visu kopā sautē. Beigās pieliek sarkanās Globus pupiņas, sāli un piparus, pēc savas gaumes. Pasniedz ar vārītiem rīsiem, bet virsū uzlej laima sulu.

flag

Kraukšķīgi pelmeņi ar zirnīšiem un burkāniem

Sastāvdaļas:

  • 2 bundžas (400 g) GLOBUS Kids zirnīšu ar burkāniem
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarotes pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 80 g miltu
  • 3 ēdamkarotes smalkās rīvmaizes
  • 500 ml eļļas cepšanai
  • Sāls un svaigi malti pipari, pēc savas gaumes

Pagatavošana:

Nosusina GLOBUS Kids zirnīšus un burkānus. Ar blenderi sasmalcina un samaisa sīpolu, ķiploku, pētersīļus  un olīveļļu. Citā traukā samaisa olas ar pienu, pievieno miltus, lai iegūtu viendabīgu masu. Saliek burkānus un zaļos zirnīšus. Kārtīgi samaisa un pieber sāli, maltus piparus. Masu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz pusstundu atstāj leduskapī.

Lielā traukā uzkarsē eļļu. No iegūtā maisījuma izveido mazus pelmeņus un tos apvārta rīvmaizē. Pelmeņus cep, tiklīdz tie kļūst brūngani.

Nosusina izceptus pelmeņus uz virtuves papīra dvieļa un pasniedz ar sezonas mērci.

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Sastāvdaļas 4 porcijām (20 bumbiņas):

flag

Tradicionālā zaļo zirnīšu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 (400 g) bundža GLOBUS zirnīšu ar burkāniem
  • 2 pētersīļu saknes
  • 3–4 kartupeļi
  • 1 neliels sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • pētersīļi
  • paprikas garšvielas, sāls, pipari
  • eļļa vai citi tauki

Pagatavošana:

Sīpolu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos un apcep eļļā vai citos taukos. Pievieno papriku, ķiploku un, pielejot ūdeni, ieber garšaugus pēc savas gaumes. Neaizmirsti pievienot arī pētersīļu sakni. Uzvāra un kad pētersīļi kļūst mīksti, saber kartupeļu kubiņus. Pēc 10 minūtēm var pievienot dārzeņus no GLOBUS bundžas. Vēl pēc 10 minūtēm zupa būs gatava. Pasniedz karstu.

flag

Kukurūzas un makaronu salāti

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa makaronu
  • 1 neliela kārba „Globus” kukurūzas
  • 150 g šķiņķa
  • 1 vidējs sarkanais sīpols
  • 1 trauciņš skābā krējuma
  • uz pusi mazāk majonēzes
  • sāls, pipari, baziliks pētersīļi (nav obligāti) siers

Pagatavošana:

Kastrolī uzvāra ūdeni, pievieno sāli, izvāra makaronus un nokāš tos. Sagriež sīpolus un šķiņķi, nokāš konservēto kukurūzu. Sajauc skābo krējumu ar majonēzi, pievieno garšvielas, iejauc sīpolus, šķiņķi ar kukurūzu, un visbeidzot šo mērci pārlej makaroniem un pārkaisa rīvētu sieru. Vienkārši un ātri!

flag

Salāti ar pupiņām un kukurūzu

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža GLOBUS kukurūzas
  • 1 bundža GLOBUS sarkano pupiņu
  • 1 bundža GLOBUS balto sviesta pupiņu
  • 1 glāze GLOBUS aunazirņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • Sāls, pipari
  • Oregano, baziliks (pēc savas gaumes)

Pagatavošana:

Atver visas konservēto dārzeņu bundžas, nolej šķīdumu un tos nosusina. Sīpolu sagriež mazos gabaliņos. Visu saliek vienā lielā traukā, ielej eļļu, ieber sāli un piparus, tad visu kārtīgi samaisa. Trauku atstāj leduskapī uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas uzber garšaugus

flag

Svaigi biešu salāti ar kivi, fetas sieru un valriekstiem

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža Globus biešu kubiņos
  • 2 kmazās šķēlītēs sagriezti kivi
  • 100 g sagriezta fetas siera
  • 1 krūze apceptu valriekstu
  • 1 citrona sula
  • 1 ēdamkarote balzāmetiķa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 tējkarote sinepju
  • Sāls un pipari, pēc savas gaumes

Pagatavošana:

Lielā traukā samaisa Globus bietes ar sagrieztiem kivi un fetas sieru. Dažas minūtes apcep valriekstus un, kad tie atdziest, saber traukā. Mērci pagatavo, sajaucot citrona sulu, medu, balzāmetiķi, olīveļļas un sinepju mērci pēc savas gaumes ieber sāli un piparus. Salātu sastāvdaļas pārlej ar mērci, samaisa un pirms pasniegšanas vismaz 1 stundu patur leduskapī.

flag

Biešu-aveņu-piaprmētru kokteilis

Sastāvdaļas:

  • 70 g GLOBUS kubiņos sagrieztu biešu
  • 200 g svaigu aveņu nedaudz piparmētru
  • 15–30 cl piena
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana:

Lielā traukā samaisa biešu kubiņus, avenes un divas ēdamkarotes piena. Lejot pienu, sakuļ ar blenederi (vidējā ātrumā), līdz iegūsiet vēlamo šķidruma konsistenci. Pievieno dažus ledus kubiņus un vēlreiz izmanto blenderi, lai dzēriens būtu vēl svaigāks. Rotā ar dažām piparmētru lapiņām.

flag

Marokas kuskuss ar dārzeņiem

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 225g Globus zirnīšu
  • 1 vidēja lieluma sagriezts sīpols
  • 1 saldās sagrieztas dzeltenās paprikas
  • 150 g mazo sagrieztu burkāniņu
  • 2 smalcinātas ļiploka daiviņas
  • 400g Globus aunazirņu
  • 1 krūze / 300ml vistas vai dārzeņu buljona
  • ¼ tējkarotes sāls
  • ½ tējkarotes paprikas garšvielu
  • ½ tējkarotes smalcināta koriandra
  • ¼ tējkarotes kurkuma
  • ½ tējkarotes seleriju sāls
  • ½ tējkarotes samaltu ķimeņu
  • Sauja svaigu, smalcinātu pētersīļu
  • 1/8 tējkarotes malta kanēļa
  • ¼ tējkarotes Kajennas piparu (pēc izvēles)
  • 6 sagrieztu pikantu piparu
  • 1 krūze / 175 g kuskusa

Pagatavošana:

Pannā uz vidējās uguns uzkarsē eļļu. Pievieno sarkano sīpolu, dzelteno papriku un burkānus, cep 10 minūtes, vai līdz visiem dārzeņiem izveidojas brūngana garoziņa vai iegūs vēlamo mīkstumu. Saber ķiploku, pacep vēl minūti. Noņem no uguns, bet vāku nenoņem. Vidēja lieluma katlā uzvāra buljonu. Saliek atlikušās sastāvdaļas, samaisa, uzliek vāku un vēl mazliet uzsildot, noņem no uguns. Ļauj pastāvēt 5 minūtes, līdz šķīdums uzsūksies dārzeņos. Šo dārzeņu maisījumu salej pannā un samīca ar dakšiņu.

flag

Sautējums ar aunazirņiem

Sastāvdaļas:

  • 1 bundža Globus aunazirņu
  • 2-3 cukini
  • 2-3 baklažāni
  • 1 sīpols
  • 1 paprika
  • 1 neliels ķiploks olīveļļa
  • Sāls, pipari, oregano, baziliks, ķimenes (pēc savas gaumes)
  • 1 laima sula

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C grādiem. Visus dārzeņus nomazgā un sagriež apaļās šķēlītēs un nemaisa. Dārzeņus rūpīgi saliek pannā. Pievieno smalcinātas ļiplos šķēlītes un visu samaisa. Noteikti jāpievieno garšvielas un ieliek cepeškrāsnī cepties uz 15-20 minūtēm. Pēc tam saber aunazirņus, visu samaisa un aplaista ar citronu sulu. Cep vēl 10 minūtes. Pirms pasniegšanas var uzbert baziliku, bet droši var izmantot arī citus garšaugus. Tas ir sātīgs un lielisks ēdiens, kuru tāpat var baudīt kopā ar gaļu.

flag

Vegāniskā paelja

Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamkarotes ekstra virgin olīveļļas
  • 4 daiviņas ķiploka
  • ½ sīpola
  • ½ sarkanās paprikas
  • ½ zaļās paprikas
  • 2 tomāti
  • 1 krūze / 120g saldētu artišoku serdeņu
  • ½ bundžas konservētu pupiņu
  • ½ bundžas / 150g Globus zirnīšu
  • 1 ¼ krūzes / 240g Basmati rīsu
  • 1 litrs / 4 krūzes dārzeņu buljona
  • 2 tējkarotes kurkuma pulvera
  • 1 tējkarote saldās paprikas
  • Sāls un melnie pipari pēc savas gaumes

Pagatavošana:

Pannā uz vidējās uguns uzkarsē eļļu. Saber smalcinātu ļiplu, sīpolu, sarkano un zaļo papriku. Cep, līdz tie kļūst brūngani. Saber sagrieztus tomātus un cep vēl 5–10 minūtes. Pievieno atlikušos dārzeņus un sautē vēl 5 minūtes. Rīsus vāra līdz caurspīdīgai konsistencei (tiek nav jābūt pilnībā izvārītiem). Tad nosusinātiem rīsiem pielej karstu dārzeņu buljonu, pievienojot kurkumu, saldo papriku, sāli un piparus. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa kopā un vāra 15–20 minūtes uz vidējas uguns vai kamēr rīsi izvārīsies. Ja rīsi cieti vai sausi – pielej buljonu. Pirms pasniegšanas paeljai uzliec vāku un atstājiet vismaz uz 5–10 minūtēm.

flag

Krēmīgā zaļo zirnīšu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 liela bundža Globus zaļo zirnīšu
  • 2 puravi
  • 150–200 ml saldā krējuma ar augstu tauku saturu
  • 300 ml vistas buljona
  • Mazliet sviesta
  • Sāls, pipari

Pagatavošana:

Katlā uzkarsē sviestu, pievieno smalcinātu sīpolu un nosusinātus zirnīšus. Lai pagatavotu vistas buljonu, citā katlā uzvāra ūdeni un tur izšķīdina buljona kubiņu. Katlā ar zirnīšiem ielej 300 ml šī šķīduma. Vārot pievieno garšvielas pēc savas gaumes. Tad samazina uguni un salej saldo krējumu, kārtīgi samaisa. Visbeidzot krēmzupas pagatavošanai lieto blenderi. Zupu pasniedz, dekorējot ar dažiem zirņiem.

flag

Briseles kāposti ar sieru un sviesta pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 8 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 kg uz pusēm sagriestu Briseles kāpostu
  • 6 smalcinātas ķiploku daiviņas
  • 1 krūze vistas buljona
  • 1 bundža nosusinātu GLOBUS balto pupiņu
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 krūze rupji rīvēta pekorīna siera

Pagatavošana:

Lielā pannā ielej 3 ēdamkarotes eļļas un uzkarsē, saliek pusi Briuselas kāpostu un cep apmēram 5 minūtes vai līdz tie iegūst brūnganu garoziņu. Laiku pa laikam apmaisa. Izceptus Briseles kāpostus saliek lielā traukā. Tajā pašā pannā uzkarsē 3 ēdamkarotes eļļas, saber atlikušos kāpostus, samazina uguni līdz vidējai un vēl cep apmēram 5 minūtes vai līdz tie kļūst brūngani. Neaizmirstiet laiku pa laikam pamaisīt. Tajā pašā traukā saliek tikko izceptus Briseles kāpostus.

Pannā ielej atlikušas 2 ēdamkarotes eļļas un palielina uguni. Saliek ķiplokus un cep nepārtraukti maisot apmēram minūti, līdz tie kļūst brūngani. Pēc tam pannā salej buljonu un saliek Briseles kāpostus. Vāra apmēram 3 minūtes, nepārtraukti maisot, līdz kāposti kļūst kraukšķīgi. Tad pievieno sviesta pupiņas un sviestu un maisa, kamēr sviests izkūst. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Ēdienam bagātīgi pievieno pekorīno sieru. Vari nogaršot!

flag

Balto pupiņu salāti

Sastāvdaļas:

  • 2 krūzes Globus balto sviesta pupiņu
  • 1/2 krūzes smalki sagrieztu saldo marinētu gurķu
  • 1/2 krūzes šķēlītēs vai rupji sagrieztu pildītu olīvu
  • 1 krūze sagrieztu topmātu
  • 1 krūze plāni sagrieztu sarkano papriku
  • 1 krūze smalki sagriezta sarkanā sīpola
  • ¼ krūzītes svaigas citronu sulas
  • 5 ēdamkarotes ekstra virgin olīveļļas
  • 1 tējkarote sāls piparu, pēc garšas

Pagatavošana:

Lielā traukā samaisa Globus sviesta pupiņas ar gurķiem, tomātiem, papriku un sarkanajiem sīpoliem. Mazā traukā sajauc etiķi, citrona sulu, sāli un olīveļļu. Pievieno melnos piparus. Ar pagatavoto mērci aplej pupiņas un dārzeņus. Gatavus salātus atstāj ledusskapī vismaz uz stundu. Šie salāti īsti piemēroti siltai vasaras dienai. Tā ir ātri pagatavojama un uzturvielām bagāta garšu jūra tavām aukslējām. Labu apetīti!

flag